Meesterlijke tips

mastering music

Meesterlijke tips Wanneer u van plan bent uw audio onder de knie te krijgen, is het belangrijk een paar dingen in gedachten te houden. Het is een geproefde ervaring, dus neem er de tijd voor. Masteren is niet iets dat overhaast moet gebeuren. Je moet ruim de tijd nemen om alle tracks te laten horen.Elk liedje moet worden afgestemd op de andere delen van de mix en op het masteringproces.

De belangrijkste elementen van elk liedje moeten worden gemasterd, d.w.z. de niveaus van alle componenten moeten worden afgesteld. Dat wil zeggen dat de mix met handen en oren moet kunnen worden gespeeld en dus gevarieerd genoeg moet zijn om de luisteraar te boeien. De mix moet zo worden gepresenteerd dat er geen hoogtepunten zijn die verloren gaan. De manier om dit te bereiken is door altijd alles te monitoren met referentie. De monitors moeten boven het mengpaneel staan en niet eronder, omdat ze eerder stijgingen en dalingen oppikken die voor het menselijk oor onhoorbaar zijn. Afhankelijk van het liedje kunnen vele andere processen nodig zijn dan het proces dat voor mastering is gekozen. Deze kunnen compressie en EQ omvatten.

gluur achter de master om te zien of het geluid goed is. Stel de levels in op het gemiddelde van de (andere) nummers die gemasterd worden. Als het masteringproces is begonnen in het sample- of mixstadium, maak dan zoveel mogelijk een back-up van de originele mix, zodat alle fasen van het mixproces te zien zijn. Het is in dit stadium van de mastering bijzonder belangrijk om te controleren op fouten die tijdens het masteringproces kunnen zijn weggelaten. Egalisatie: Equalisatie is het vierde onderdeel van mastering. Het is zeer aan te bevelen dit proces na het masteringproces te laten herhalen om er zeker van te zijn dat er geen signalen zijn die ongewoon hard zijn of lage frequenties die Prestatieverhogend zijn. Het basisproces van EQ houdt in dat een frequentiespecifiekerix wordt gebruikt, die voor elk instrument en elke zangpartij in de mix anders zal zijn. De EQ wordt een onderdeel van de track tijdens het masteren, wat een natuurlijk proces is. Elk deel van de mix krijgt een EQ-frequentie die bepaalde kenmerken versterkt of juist verzwakt, afhankelijk van de stijl van het deel dat gemasterd wordt. De belangrijkste EQ-regelaars zijn lage tonen, midden tonen en hoge tonen.

Het prikkelen van de lage frequenties is belangrijk omdat het de mix een lift zal geven en toegankelijker zal maken. De hoge tonen zijn ook belangrijk als het gedeelte zich in het midden van het stereobeeld bevindt. Aan de andere kant zal een hoog door laatfilter helpen om de hoge tonen te verminderen. De meest voorkomende frequentie die wordt beïnvloed is de low-end. Als de lage tonen niet worden geëgaliseerd, krijgen ze een pompend effect en duurt het vaak langer voordat de mix het gewenste volume heeft bereikt. Opname: Tenslotte, nadat al het werk is gedaan, is het tijd om de opgenomen audio te bekijken. Een goede hoofdtelefoon en oordopjes zijn hiervoor essentieel. De resulterende MP3 of CD kan worden gebruikt voor CD branden als het origineel op die manier is gebrand. Er is nog één ding dat je nodig hebt: Een computer, PC of MAC. Het programma dat je hierboven hebt gekozen kan misschien de hele klus klaren, maar het is aan te raden een goede computer te nemen om het meeste uit alles te halen. Je hebt snelle, stabiele, kwaliteitsvolle audiobestanden nodig. En een programma dat een opzet heeft waarmee je alle partijen die je hebt opgenomen kunt bewerken, tracken en mixen.Vertrouw op deze stappen, en je zult goed op weg zijn naar de top van de hoop aspirant mastering engineers.

Lees meer

mastering music 90 volume

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.