Kunstgalerie den haag

kunstgalerie den haag

De Kunstgalerie Den Haag

Als kind hield ik heel veel van mijn ouders, ik denk dat ik daarom een ​​artistieke visie heb ontwikkeld. Mijn ouders hebben me beschermd tegen de meeste moeilijkheden van het leven en nu eer ik deze inspanningen door te schilderen. Als kind moest ik elke dag buiten spelen waardoor er altijd natuurgeluiden waren.

Als kind speelde ik met mijn hond die Snoopy heette. Hij was een kleine aardeekhoorn en ik hield van zijn kleine rode ketting en gele cape, inderdaad, Snoopy was mijn eerste artiest. We bleven samen tot hij stierf toen ik 12 was. Dat was meer dan 30 jaar geleden. Hoe ga je door zo'n verdrietige tijd? Het lijkt natuurlijk om te blijven rouwen om dingen die van jou zijn.

Als tiener ontwikkelde ik een interesse in het tekenen van mijn eigen lijn. Omdat de Plaza Dioglio een gratis openbare tuin is, ben ik vaak naar deze plek gegaan om mijn lijnen te tekenen. In mijn smaak als kunstenaar is tekenen net zo belangrijk als schilderen, diezelfde kunst respecteer ik. Wat tekenen anders en belangrijk maakt, is dat tekeningen herkenbaar zijn.

Als tiener begon ik oorlogssouvenirs/dienstkleding te verzamelen, meestal uniformen in alle toepassingen. Ik ken de naam van de fabrikant van het materiaal niet, maar het is zeer nauw verwant aan olieverf. Na een tijdje ging ik naar kunstgalerijen waar er weinig mogelijkheden waren om tekenen en schilderen te studeren. 's Avonds laat beantwoordde ik een advertentie in een krant. Dit was mijn eerste tekening goed. Het interesseerde me en ik maakte een jaar lang elke dag een speciale reis naar het paradeterrein.

Eigenlijk begon ik vrijuit te tekenen in galerijen. Ik maakte mijn tekeningen en schilderde hun bijfiguren. Het interesseerde me als kind niet, maar nu vind ik ze zo leuk. Het eerste wat ik bij het tekenen voelde, is dat dingen visueel moeten worden begrepen. In het geval van mijn tekeningen begreep ik niet dat de volgende stap is om er iets over te schrijven. In het geval van het schrijven van een krantenartikel, moest ik iets concreets en alledaags schrijven. Hoewel tekenen en schrijven vergelijkbaar zijn, zijn er belangrijke verschillen: tekenen is specifieker en vaak moeilijker om te doen. Een ander ding is dat tekenen en schrijven vaak langer duurt om goed uit te komen en schilderen gaat gemakkelijk. Toen ik op school tekenen studeerde, gaven ze behoorlijk levendige verhalen over het tekenen van een kat.

Die maanden testten mijn teken- en schilderkunsten. Er waren maar een paar maanden waarin de werken die ik bestudeerde accuraat waren. Dit is zeer wenselijk in een kleine galerij. Het gaf me het gevoel dat ik iets kon creëren, zelfs als ik een beginner was. Als gevolg daarvan begon ik karakters te tekenen en enkele van hun kenmerken te lenen. Het heet lenen en ik doe het de hele tijd. Ik neem een ​​generalisatie als ik katten teken omdat ze tot elk soort onderwerp behoren – bloemen, paraplu's, gebouwen, bomen, oud, nieuw.

Na het tekenen van een bepaald karakterformaat of -vormen nam al mijn schilderij een grote sprong voorwaarts. Tegelijkertijd kwamen artistieke invloeden als redenen om te tekenen die bij mij horen. Ik heb als kind de werken van Picasso, Chippendale of Monet niet bestudeerd, maar ik las hun werken. Die tijd kwamen mijn indrukken van een bepaalde persoonlijkheid, een connectie met een andere kunstenaar vanzelf en kopieerde ik de tekeningen van deze kunstenaar. Vanaf dat moment brak ik mijn tanden bij het tekenen.

Alle werken zijn vervolgens door mij ingekleurd. Na een paar jaar ben ik gaan samenwerken met een andere schilder en hij heeft me allemaal geholpen de techniek van het tekenen door middel van zijn tekeningen te begrijpen. Dit waren allemaal voordat ik naar de kostschool ging en mijn eerste universiteit. Deze keer werd ik geen zelfverzekerde kunstenaar in het zoeken naar mijn eigen stijl, maar imiteerde ik het werk van anderen. Dat gebeurde bij mij niet lang, hoewel de werken die later door mij werden uitgegeven mooi en wonderbaarlijk waren. Ik zal blij zijn als ik tijd vind om mijn stoïcijnse schilderijen te laten zien. In vriendengroepen had ik niet geweten dat ze misschien op mij vertrouwden.

Op de universiteit deed ik mijn best, maar er waren momenten dat ik dacht dat ik het niet verdiende. Discipline was niet gemakkelijk voor mij. Ik vond studeren niet leuk, maar ik had het gevoel dat de taak geklaard moest worden. De leraren steunden me niet en ik had niet het vertrouwen om alles te doen en iets beters te maken dan wat ik eerder had gedaan en ik was geen uitzondering. Maar ik zei ook niets. Incidentele fouten die ik maakte, gaven me de mogelijkheid om los te laten en wat vrijheid te hebben zonder mezelf een dag op te dringen. Ik zal terugkrijgen wat ik verloren had als ik losliet en het ook binnen deed. Er waren slechte cursussen dan moest ik ze opnieuw doen en ik voelde veel slechte dingen. Maar ze duurden niet lang, maar enkele maanden en ik zou hun titels veranderen.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.