De verschillende soorten DJ’s

DJ boeken

Eerst een stukje geschiedenis. De term “Disc Jockey” werd voor het eerst gebruikt door de muziekindustrie om die DJ’s aan te duiden die op het gehoor leerden mixen en daarvoor hun eigen apparatuur gebruikten. De term werd later gepopulariseerd door DJ-technieken. De term is gepopulariseerd om de technische vaardigheden van die “DJ’s” te onderscheiden van diegenen die een achtergrond in muziek hadden en in theorie muziek konden lezen & liedjes konden arrangeren of diegenen die gewoon konden spelen.

De term DJ wordt het meest gebruikt voor Dancegian bands die spelen in privé-feesten zoals bruiloftsrecepties, schoolfeesten, socials, en dergelijke. In een openbare omgeving kan de term echter ook gebruikt worden voor licht amusement, in een discobar, of zelfs in een stadion met duizenden andere mensen. Een DJ op zo’n groot evenement kan de menigte manipuleren, fooien verdienen, en de menigte een manier geven om een geweldige tijd te hebben zonder daadwerkelijk te hoeven betalen voor de avond.Technisch gezien zijn er veel verschillende soorten DJ’s. We hebben radio DJ’s, club DJ’s, reggae DJ’s, techno DJ’s, en nog vele andere. Sommige DJ’s doen maar één soort stijl. Zoals club DJ’s. Aan de andere kant wordt een DJ over het algemeen een disc jockey, DJ etc. genoemd.

Dat is waar het echt interessant wordt. Er zijn vele genres van muziek. Sommige zijn meer overheersend dan andere. In bijna elke omgeving zijn er genres aanwezig. Bijvoorbeeld, in een concertzaal, zul je merken dat de nummers met elkaar harmoniëren. Dit komt omdat elk bandlid zijn eigen instrument bespeelt. Zij hebben hun eigen lied dat harmonieert met de anderen. Dit is de roeping van de muziek. Elk erkend genre heeft zijn eigen DJ’s. Er zijn zoveel soorten dat elke DJ een andere stijl heeft. Het is een beetje snuffelen in de wereld van DJ’s. Een DJ is iemand die zijn eigen apparatuur gebruikt om opwinding en lawaai in een ruimte te creëren. Om een DJ te zijn, moet je veel over muziek weten. Je moet een grote kennis hebben over de nieuwste en oude deuntjes. Het vermogen om de muziek van een ander te ondersteunen of uit te voeren is belangrijk, en je moet laten zien dat je de techniek beheerst.

De ruimte waar je een feest gaat DJ-en, moet groot genoeg zijn voor twee drums. En, je moet ze synchroniseren. Dat wil zeggen, de twee drums moeten op hetzelfde moment en dit kan niet mogelijk zijn, afhankelijk van hoeveel gasten er zijn. Als je de twee trommels synchroniseert, zal het beter zijn. Je kunt overwegen iemand in te huren om het ritmische werk voor je te doen. En dit is waar je kennis over de muziek en je passie om de hoek komen kijken. Als je twee trommels synchroniseert en ze tegelijkertijd bespeelt, terwijl de gasten met een verwachtingsvolle zegen poseren, zal er een magisch effect van muziek ontstaan. de gasten zullen letterlijk in de muziek worden gezogen. In sommige situaties kan het nodig zijn dat een DJ de gasten fysiek aanraakt. Ook dit is een DJ eigenschap. En als laatste, maar daarom niet minder belangrijk, kan de DJ de stemming van het feest maken of breken. De muziek die je draait weerspiegelt je eigen stijl en smaak, en wat de gasten van je verwachten. Je creëert een positief beeld van jezelf en je feest. En wie weet, misschien verdien je wel complimenten van de gasten.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.