De cello

Celloles

De cello wordt bespeeld door met de linkervoet een pedaal in te drukken. Een pedaal is een houten schakelaar met een klein gaatje erin om de cello voller te laten klinken dan een viool. Een cello is verdeeld in twee stemmen, de melodie en de tenor. De tenor van Cant Be Broken is de melodie. Een cello wordt bespeeld door met de linkervoet een pedaal in te drukken. Een pedaal is een houten schakelaar met een klein gaatje erin om de cello voller te laten klinken dan een viool. Een cello is verdeeld in twee stemmen, de melodie en de tenor. De tenor kan worden gebroken, en wordt tussen de twee stemmen geplaatst om er een melodie aan te geven.

De cello is de kleinste en zwaarste van de vier snarige leden. Het heeft de hoogste toonhoogte, die vier octaven lager is dan die van de viool. Het heeft ook de laagste toonhoogte van zijn groep, die een octaaf lager is dan de bas. De cello wordt bespeeld door met de linkervoet het pedaal in te drukken. Het pedaal is een houten schakelaar met een klein gaatje erin om de cello voller te laten klinken dan een viool. Er zijn drie soorten cello’s: Sopraan, Mezzo Sopraan en Bas. Van de drie types is de Basso de grootste en de laagste in toonhoogte. Mezzo sopranos zijn de kleinste en de hoogste in toonhoogte. Naast de verschillende stemmen heeft de basso ook een snare en een bas. Een cello wordt vergeleken met een altviool en een viool in die zin dat zij vier snaren hebben en bespeeld kunnen worden met een strijkstok of door te tokkelen. Snaarinstrumenten zoals de viool hebben echter slechts drie snaren.

De cello wordt ook wel vergeleken met een contrabas omdat hij wordt bespeeld met een dubbel tussen de twee onderste snaren en niet kan worden bespeeld met de bovenste snaren zoals de contrabas dat doet. Tegenwoordig is de cello te vinden in orkesten. Klassieke orkesten gebruiken de cello, terwijl jazzgroepen en moderne rockgroepen de cello gebruiken. Sommige mensen noemen de cello een viool om verwarring te voorkomen.  Wanneer wordt verwezen naar muziek die voor de cello is geschreven, kan ook de term viool worden gebruikt. U kunt een cello kopen, maar het is gemakkelijker een tweedehands cello te vinden omdat de prijs lager is.  Onderschat niet het effect dat de cello op mensen heeft. Zelfs als je geen cello speelt, zul je verrast zijn door de muziek. Onderschat het effect dat de cello op kinderen heeft niet. Elk kind heeft een andere emotionele samenstelling en het vermogen om verschillende emoties te voelen en uit te drukken kan sterk worden beïnvloed door het juiste spel op de cello.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.